Networking meet-a Opatija 24.-26.05.2024

Nakon svih aktivnosti kampanje za Svjetski dan MS-om, želimo istaknuti rad našeg Foruma mladih s MS-om koji su organizirali 2. Networking meet mladih s MS-om koji je održan u Opatiji od 24.05. do 26.05.2024. Sudionicima je dana mogućnost razmjene iskustava, saznanja važnih informacija, učenja novih znanja te predlaganja budućih aktivnosti Foruma mladih osoba s MS-om. Time je smanjena socijalna isključenost mladih osoba s MS-om u Republici Hrvatskoj koje su ovim putem dodatno osnažene i educirane o MS-u i mogućnostima neovisnog življenja. 

U aktivnostima ovog programa, pridružili su nam se neurolozi specijalizirani za MS koji su održali zanimljiva predavanja i odgovarali na mnogobrojna pitanja prisutnih. Od dr.med.specijalist neurologinje, subspecijaliste neuroimunologije, Tee Mirošević Zubonje saznali smo više o društvenim mrežama i suportivnim grupama za oboljele od MS-a, prof.dr.sc. Mario Habek predstavio je temu seksualnosti i MS-a iz neurološke perspektive dok je dr.sc. Barbara Barun izložila temu trudnoće i MS-a. Nadalje, profesor psihologije Boris Blažinić održao je predavanje o partnerskim odnosima i komunikaciji s partnerom o dijagnozi MS-a, dok je magistra psihologije Karla Pilat održala radionicu na temu ,,Povezanost uma i tijela”. Također, prisutni sudionici upoznali su se s pravima osoba s MS-om na tržištu rada te im je dana prilika da podijele vlastita iskustva i izraze svoje mišljenje vezane za zapošljavanje i rad iz perspektive osoba s invaliditetom. Time su dobivene korisne smjernice za izradu MS treninga za poslodavce koji je u pripremi. Na panelu naziva ,,RAD i MS – koje su mogućnosti?” svoju priču i pozitivno iskustvo u svijetu radu ispričale su uspješne poslovne žene – Maja Fertalić, Renata Mesić i Maja Liković Cipurić. 

Također, sudionici su upoznati s učincima metoda fizikalne terapije po Bowen-u i Emmet-u, a iste su mogli isprobati zahvaljujući dipl.physioth Danijeli Strugar i bacc.physioth Petru Dunatovu. Isto tako, mladi s MS-om imali su priliku isprobati Ottobockovo Exopulse mollii odijelo koje je predstavio Petar Peršić.

Za zabavan dio večeri pobrinuo se Ivan Karakaš koji je za sudionike organizirao i vodio „pub quiz“ općeg znanja. Hvala mu na njegovom angažmanu i što je uspio nasmijati, raspjevati i rasplesati naše sudionike.

Poklone i nagrade za sudionike su omogućili tvrtke: Nutty by Maja, Guuc Prirodni Sokovi, Green Republic, Turtla – tjestenina od slanutka te Vodenica Vrelo, na čemu im zahvaljujemo.
Srdačno zahvaljujemo i svim gostima predavačima koji su izdvojili vrijeme kako bi prenijeli informacije i znanja mladima s MS-om i na taj način obogatili program 2. Networking meeta.

Posljednje, veliko hvala našim sudionicima – mladima s MS-om koji su se odazvali pozivu i koji su se, vjerujemo, dobro proveli, saznali nove informacije i stekli bogata iskustva.

Više fotografija sa 2. Networking meet-amladih s MS-om možete vidjeti na Facebook profilu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.
Veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima!

Ovaj Networking meet omogućen je financijskom podrškom tvrtki: Novartis, Roche d.o.o., Merck d.o.o, Swixx Biopharma d.o.o. i podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Podijelite ovo...